BROEZ
Wil jij de bijtjes weer horen zoemen? Ga aan de slag met kruiden en bloemen 
 

Droogbloem pilot 

Droogbloemen zijn dé trend van dit moment. De bloemen hebben een bijzonder kleurenpalet, een vrolijke uitstraling en elke bloem is uniek in haar details. Maar wist jij dat de Broez-droogbloemen, naast dat ze er leuk uitzien, ook duurzaamheidsvoordelen hebben?


Dat zit zo! Een droogbloemenboeket gaat veel langer mee dan een vers boeket. Dit betekend langer genieten en daardoor hoeven er minder vaak bloemen geteeld en geoogst te worden, want niks groeit jaarrond. Win-win zou je denken! Maar helaas worden de meeste droogbloemen op dit moment geïmporteerd uit landen zoals India, China, Kenia en Ethiopië. Dit leidt tot vele onnodige transport kilometers. Daarnaast worden deze droogbloemen ook vaak bespoten en geverfd, wat nadelige effecten met zich mee brengt.


Om hier een alternatief voor te bieden is Broez ook aan de slag gegaan met (lokaal geproduceerde) bloemen die ook geschikt zijn om te drogen. Zo gezegd, zo gedaan, want wie niet uitprobeert weet ook niet of het werkt. Er is een mengsel samengesteld met mooie bloemen die geschikt zijn om te drogen. En zaaien maar! Of toch niet?! Nee zo makkelijk gaat dat niet. Alles valt en staat met een goed zaaibed waarmee je de concurrentie van bij-kruid beperkt en de groeiomstandigheden van de (droog)bloemen stimuleert. 


Wanneer dit gedaan is, heb je vervolgens (bij een vol veld) weinig invloed op de ontwikkeling van de bloemen gedurende het seizoen. Gelukkig kwam er zon en regen voor een goeie kieming van de planten. Het bloemenveld aan het randje van Denekamp begon omeunig te broezn! De zomer vliegt bij de meeste mensen voorbij, dit was bij ons niet anders. Het plukken van alle bloemen was t veel werk voor onszelf. Gelukkig zijn wij niet de enigen die blij worden van bloemen. Zo stonden vrienden en familie klaar om ons een handje te helpen bij de oogst. Daarnaast bleven er genoeg bloemen over voor de bijen, vlinders en andere insecten die ook hebben meegeprofiteerd van de bloemenpracht. Bovendien maakt het wild nog steeds gebruik van het veld als voedselbron en beschutting in de wintermaanden.


De droogbloem-pilot was een groot succes! Om nog langer van deze bloemen te genieten hebben we deze laten drogen in een donkere ruimte. Dit heeft geresulteerd in mooie bosjes droogbloemen die stuk voor stuk uniek zijn. Een product van moeder natuur met een beetje hulp van Broez!

 

 
 
E-mailen
Instagram