BROEZ
Wil jij de bijtjes weer horen zoemen? Ga aan de slag met kruiden en bloemen 
 

De Groene Loper 

Ontdek de Groene Lopers van Twente voor Lokale Biodiversiteit! 


Wist je dat er in Twente tien Groene Lopers zijn, gewijd aan het bevorderen van lokale biodiversiteit? Deze Groene Lopers zijn verspreid over de prachtige provincie Overijssel en hebben als missie om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij natuur, landschap en biodiversiteit. Momenteel zijn ze actief in steden en regio's zoals Zwolle, Enschede, Losser-Oldenzaal, Deventer, Vechtdal, Almelo, IJsseldelta, Kampen, Twenterand en Hof van Twente.

Wat doen de Groene Lopers? 
De Groene Lopers zijn bruggenbouwers tussen gemeenschappen en de natuur. Ze brengen lokale groene initiatieven, groot of klein, bij elkaar en maken ze zichtbaar voor iedereen. Dit doen ze door het organiseren van netwerkbijeenkomsten, gezamenlijke activiteiten en het beschikbaar stellen van budget voor groene projecten.

Een voorbeeld hiervan is de Groene Loper Losser-Oldenzaal, die onderdeel is van het Groene Loper Overijssel-initiatief. Hun doel is om inwoners van Losser en Oldenzaal te verbinden met groene (buurt)initiatieven en hen te stimuleren om deel te nemen aan activiteiten die de lokale biodiversiteit bevorderen.

Wil je betrokken raken en de natuur in jouw omgeving ondersteunen? De Groene Lopers van Twente bieden jou de kans om je steentje bij te dragen aan een groenere en biodiverse toekomst. Neem een kijkje op hun websites en ontdek hoe je kunt bijdragen aan de lokale natuur en deel uitmaken van deze prachtige initiatieven.

🔗 Meer informatie over de Groene Lopers in Overijssel

 

 
 
E-mailen
Instagram